Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2010

Aναμονη

Καλό μήνα!!!Καλές διακοπές!!! Ο Ιούλιος είναι από τους αγαπημένους σου μήνας και αυτό γιατί είναι η αναμονή πριν τις διακοπές σου ,που λόγω δουλειάς πας πάντα τον Αύγουστο.

Αυτό σκεφτόσουν την πρώτη από τις 14 ημέρες της αναμονής, πριν τη χοριακή.Εισαι στο κρεββάτι και θα είσαι για όλο το χρονικό διάστημα ,όχι γιατί αυτός είναι ο κανόνας (αλλα πάντα ήσουν η εξαίρεση στη ζωή σου) αλλά γιατί η κοιλιά σου είναι φουσκωμένη σαν να είσαι έγκυος 9 μηνών και ο φόβος της εντατικής είναι προ των πυλών. Πως θα περάσουν οι μέρες, τι θα κάνεις όλη μέρα, πως θα σταματήσεις να σκέφτεσαι αν θα πάρεις θετικό αρνητικό,πολλές ερωτήσεις χωρίς βέβαια ουσιαστικές απαντήσεις.

Ξεκινάς να μιλάς στο έμβρυο που έχουν τοποθετήσει στη κοιλιά σου,φαντάζεσαι το μαγικό του ταξίδι προς τη μήτρα και τον αγώνα του για να επιβιώση.Τι ειρωνεία,πρώτη φορά στο δικό σου αγώνα έχεις ένα σύμμαχο όπως αγωνίζεσαι εσυ τρία χρόνια τώρα έτσι παλεύει και αυτό για να κρατηθεί στη ζώη και να εξελιχθεί,είναι η πρώτη φορά που εσύ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Το παρακαλάς, του υπόσχεσαι ότι θα είσαι η καλύτερη μητέρα του κόσμου, ότι θα κάνεις τα πάντα γι αυτό.

θυμάσαι μια ιστορία που έλεγες στη μαμά σου, ήσουν δεν ήσουν 3 χρονών όταν σε είχε ρωτησει αν είσαι ευτυχισμένη που τη έχεις μαμά,η απάντηση σου ξεκάθαρη "μανούλα όταν ήμουνα στον ουρανό με τον θεούλη ήμασταν όλα τα παιδάκια σε ένα συννεφάκι και παίζαμε ,όταν ήρθε η σειρά σου να κάνεις ένα παιδάκι τότε ο θεούλης ρώτησε ποιος σε θέλει για μαμά του,όλα τα παιδάκια φωνάζανε εγώ ,εγώ, τότε ετρεξα στο θεούλη γρήγορα και του είπα αυτή είναι η μαμά μου,εγώ θα πάω σε αυτη γιατι είναι η καλύτερη του κόσμου".

Λες να σε διάλεξε και εσένα αυτό το εμβρυάκι?Λες εσύ να είσαι η καλύτερη μαμά του κόσμου γι αυτό? Ηρθε ή ώρα να γίνεις μαμά?

Η απάντηση ήρθε νωρίτερα από την αναμενόμενη ημερομηνία,ούτε χορειακή δεν χρειάστηκε να κάνεις.Οχι δεν ήσουν εσυ ,δεν είσαι ακόμα η καλύτερη μαμά του κόσμου.

Μάλλον πρέπει να προσπαθήσεις περισσότερο.

1 σχόλιο:

  1. τί υπέροχη ιστορία έλεγες στην μαμά σου... τί συγκινητικό post... θα είσαι σίγουρα η καλύτερη μαμά του κόσμου για το μωρό σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή