Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010

Θέλω να γίνω μάμα!(είπε η κοπέλα)

Τι ωραία!Μετά απο 5 χρόνια σχέσης και 1 χρόνο γάμου να αποφασίζεις να ολοκληρώσεις την οικογένεια σου με τον ερχομό ενός μωρού ,τα κανονίζεις όλα στο μυαλό σου,πότε θα ξεκινήσεις προσπάθειες πότε θα μείνεις έγκυος,πότε θα γεννήσεις, πότε θα χάσεις τα κιλά και πότε θα βάλεις εμπρός για το δεύτερο!!!!

Καί αυτό είναι το σημείο που ο άνθρωπος κάνει σχέδια και ο θεός γελάει !

Στην αρχή είναι ολα χαλαρά ,ξεκινάς ελεύθερα επαφές και λές από μέσα σου "όταν είναι να έρθει ας έρθει".Περνάει ο πρώτος μήνας χαλαρά ,πάει και ο δεύτερος ,έφυγε και ο τρίτος.....Λες απο μέσα σου δεν μετράω καλύτερα τις μέρες έτσι μωρέ για να μην περνάει άδικά ο καιρός.Ετσι ξεκινάει και το 2ο τρίμηνο προσπαθείων με ημερολόγιο και υπολογισμό περίπου της ωορηξίας,όλα ακόμα κυλούν ομαλά οι προσπάθεις συνεχίζουν χαλαρά...Περνάει ένα εξάμηνο,τυχαίο γεγονός σκέφτεσαι και αποφασίζεις να χρησιμοποιήσεις τα τεστ ωορηξιας ,δεν βαριέσε βρε αδερφε χαλάλι τα 50€ το μήνα είνα για καλό σκοπό.

Περνάει ο καιρός και έχεις χαλάσει ήδη 150€ και αποτέλεσμα μηδέν.Το διαβολάκι που λέγεται άγχος έχει ήδη εγκατασταθεί μέσα σου ,περιμένεις με αγωνία την ημερομηνία περιόδου και εκεί που είχες κύκλο 28 ημερών σε όλη σου τη ζωή ξαφνικά αλλάζει και γίνεται 30,31,32,33.....Αγοράζεις τεστ βγαίνουν αρνητικά λες ότι δεν θα το ξανακάνεις αλλά και στη επομενη 1η μέρα καθυστερησης κάνεις το ίδιο και με το που βγαίνει το τεστ αρνητικό έρχεται η ακατανόμαστη...

Πέρασε ήδη ένας χρόνος αρκετά ψυχοφθόρος προς το τέλος και αποφασίζεις να επισκεφθείς το γυναικολόγο σου.Οι πρώτες εξετάσεις αφορούν εσένα ορμονολογικές και σαλπιγγογραφία. Οι πρώτες εύκολες μόνο λίγο αιματάκι η δεύτερη πονάει λίγο αλλά σκέφτεσαί ότι είναι για καλό.Αποτέλεσματα:Αριστες οι ορμόνες διαβατές οι σάλπιγγες.

Νάτο και το χαμόγελο αισιοδοξίας ,όλα καλά λοιπόν,γιατί γιατρέ δεν μένω έγκυος όμως???Μάλλον τυχαίο γεγονός ,συνεχίζετε κανονικά τις προσπάθεις και ας κάνει και ο καλός σου ένα σπερματοδιάγραμμα (γι αυτό χρειάζομαι όλοκληρο post) και τα ξαναλέμε.

Μετά απο άλλο ένα μήνα προσπαθειών και ένα σπερματοδιάγραμμα με αποτέλεσμα "χαμηλή κινητικότητα την πρώτη ώρα"!! Whats this now??? Πρέπει να επισκεφθείτε ουρολόγο η απάντηση.Διάγνωση :Κιροσοκήλη στο δεξί όρχι που καλό θα ήταν να αφαιρεθεί.Ενώ κάπου εκεί ξεκιναει η αναζήτηση ουρολόγου για μια δεύτερη γνώμη ,η ψυχολογία του καλού σου είναι στο μηδέν και ο ανδρισμός του χτυπάει πολικές θερμοκρασίες έχεις καθυστέρηση.

Παγώνεις ,περνάνει 1,2,3,5 ημέρες και κάνεις χοριακή αυτή τη φορά,νουμερο? 320 τηλεφωνείς στο γιατρό σου λέει μάλλον έχουμε μια εγκυμοσύνη ,επανάληψη χοριακής σε 2 ημέρες.

Μάλλον?Εχουμε? Εγκυμοσύνη?Επανάληψη? σκόρπιες λέξεις στο μυαλό σου δεν χαίρεσαι ,δεν λυπάσαι δεν καταλαβαίνεις. Το ένστικτο σου κάτι σου λέει ,το διώχνεις βγάζεις τον ευατό σου τρελλό προσπαθείς να ζήσεις τη χαρά φοβάσαι δεν ξέρεις τι αλλά κάτι νοίωθεις.

Κάνεις 2η χοριακή και παίρνεις το αποτέλεσμα 530 (δεν διπλασιάζεται όπως διάβασες στο internet,το καμπανάκι του ενστίκτου χτυπάει ξανά,δεν το ακούς) μιλάς στο γιατρό και σου ζητάσει επανάληψη.Παγώνεις.

Στην 3η χοριακή είσαι σίγουρη ,740, πας να δεις σάκο το βλέπεις και είναι άδειος ,περιμένεις λίγες μέρες,έχεις αρχίσει να καταλαβαίνεις,ξαναπάς έχει κάποια εμβρυικά στοιχεία μέσα.Ο καιρός περνάει καρδιά δεν ακους ξαναπάς και δεν εχει τίποτα ο σάκος μεσα,κατα βάθος το ήξερες αλλά δεν ήθελες να το πιστέψεις.Διάγνωση παλίνδρομη,πάς για απόξυση........

Το be continued....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου